Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Promenad i vårsol

En varm vårdag
Tar på min lillebror ytterkläderna
går ut

Han tar tag i mina båda händer
kliver ner för ett trappsteg
två trappsteg
tre trappsteg
Släpper mina händer

Solen skiner i hans mjuka ansikte
han ler och kisar med ögonen
Går med stappliga steg i grusgången
kommer ut på gatan
Han beundrar snösmältningen som pågår i dikena

Naturligtvis plaskar han i alla pölar på gatan
blir blöt om skor och täckbyxor
Men jag klagar inte
efter en lång promenad när han sträcker upp sina små knubbiga armar mot mig och vill bli buren
Jag klagar inte
fast vattnet från hans skor och täckbyxor gör en mörk fläck på min tröja
Jag klagar inte
när solen skiner på oss och min lillebror lutar sitt huvud mot mitt bröst och sluter sina ögon
Jag klagar inte




Fri vers av Knas_
Läst 506 gånger
Publicerad 2005-03-26 13:31



Bookmark and Share


    sphinx
Nej, vem kan klaga på denna text ! det är bra skrivet och du målar en fin bild av våren.
2005-03-26

  stella
Underbart det här!Lyckliga lillebror.Go on!
2005-03-26

    zapatista
Skönt. Jag klagar också väldigt lite just nu. Våren ler mot oss :)
2005-03-26

    carimba
så ömsint och kärlesfullt, som mamma blir man alldeles varm inuti
2005-03-26
  > Nästa text
< Föregående

Knas_
Knas_