Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Oblomov

Byråkrater,
byråkrater utan hjärta,
byråkrater utan hjärna.

Skapar problem ,
skapar problem för mig,
skapar problem för oss alla.

Som för P-A
Han fick låna pengar för att
åka tur och retur
mellan Uppsala och Norrland

Allt för att byråkraten på soc
tycker han jobbar för mycket ideellt
hos en organisation han söker jobb hos,
och inte kan lägga ett möte en annan dag.

Men de är inte onda
byråkraterna.
De tror sig följa reglerna.
De tror sig följa order.

Det snackade folk om i Nürnberg också.

Nej det är inte ondska som styr byråkrater.

Det är dumska.
Att de inte förstår
att deras handlande
påverkar våra liv.

En del kallar det välfärdsstat.




Fri vers av wege
Läst 412 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-07-26 14:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

wege
wege