Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag älskar dig Viktor


Minnet av minnet av ett minne


Jag ler av att tänka på
Hur vi försökte rädda flugor
Ur vattenpölar
Med smutsiga fingrar
Efter dagens lustjakt på vårt hemliga smultronställe

Hur maskrosstjälkarna märkte våra
Nytvättade T-shirtar och bara ben
Med bruna små prickar
Som lika gärna kunde vara isglassarna
Du alltid åt upp fortare än jag

När vi räknade myggbett och stickor
Och byggde trädgårdar till våra gosedjur
Där dem kunde beta
Medan vi satt tätt ihop på trappan och åt korv
Och fnissade när ketchupen hamnade överallt förutom på korven

När vi levde mellan sandslotten på lekplatsen
Och gungade ända upp till stjärnorna
När vi gick längre än vi fick
Och kastade gräs i fontänen småbarnen badade i

När vi cyklade snabbast i världen
Upp till kiosken för att köpa tuggummi
Och sådant där godis som var så surt så att man var tvungen att grina
När vi hämtade så många röda bär fickorna rymde
Och blandade soppar som botade alla sjukdomar som fanns

Hur vi låg bland kittlande gräs
Och fantiserade om hur det skulle vara att bo på molnen
Hur vi båda skrek
När livsfarliga humlor kom flygande
För att beröva oss på dem lugna stunderna som vi sällan hade

När du lärde mig att vissla
Och vi körde sönder din låd bil mot en trottoar
Hur livet bara var smultron och kalla fötter
En ljummen vind
Som alltid gav oss nya dagar att upptäcka

Vi hade ju fortfarande inte klättrat högst upp i alla träd

Jag ler av att minnas
De dagar
Då vi var dem ända vi hade
Och sommaren var vår lekstuga




Fri vers av dofta
Läst 447 gånger
Publicerad 2005-05-11 17:37



Bookmark and Share


  SMÅLAND
det är bra skrivet, men titeln känns lite knas!
2005-05-18

    livräddaren
herregud...precis så känner jag...
2005-05-11

    popoffer
fint! hjärtevänligt..
2005-05-11
  > Nästa text
< Föregående

dofta
dofta