Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en liten snubbe på bussen som tog emot ord från en annan, kröp ihop och tog emot och bara accepterade... Han fick en lapp. Dock inte dessa rader.


lilla främling

lilla främling
det gäller att säga ifrån
eller kvävas av tystnaden

det gäller att stirra livrädd in i gapen
samtidigt som man visar tandraderna
- de kan inte vara dina bödlar
om du inte vant trär på dig bindeln

du tror dig kunna låtsasdö
för att klara dig
men det är som att låtsasandas
i en snara

lilla främling
det gäller att bita ihjäl tystnaden
eller ätas upp av den

du avrättar dig själv
varje gång du stannar
på dina slitna skor
istället för att
peka finger med din blick

lilla främling, lova dig själv
att aldrig stirra på dina fötter igen
tills dagen det ligger
en skrapad bröstkorg under




Fri vers av Helen_Varghierta
Läst 579 gånger
Publicerad 2007-12-07 09:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Helen_Varghierta
Helen_Varghierta