Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
om varför människan förnekar sitt ursprung


Att vara primat eller inte vara människa

ibland är det som håret växer
på kroppen för att håna människan med det tydliga
att även vi är djur
primater bara beväpnade med bokstäver och alfabet
med religioner som fångar miljoner,

det är när håret växer ut från huden för att skydda
mot allt ingen får se,
inget ingen vill se
vi rakar borstar vaxar bara för att få kontroll på det mest naturliga
vi tycker att vi inte är djur, trots vi är
om vi kunde skulle vi äta varandra för att människa ska nästan smaka kyckling,
tanken om man kanske skulle vara god ugnstekt med basilika
med lite rotgrönsker och beinsesås,
jag vill inte äta något som är högst...mänskligt
vi äter inte katter och hundar i sverige vi är så stolta över,

det är väl så att plattorna på jorden flyttar sig som pussel
någon slags överhet roar och oroas med att lägga
flytta hit flytta dit
stanna kvar
bli kvar
vägra bara inte inse
världen är insane genial
därför är det en skam den förstörs
jag vill att mina barn ska kunna
tvingas äta maskrosor av andra barn
utan att dö av miljögifter
jag vill att mina barn ska kunna ha hår på kroppen
och ständigt påminnas att de har en skyldighet att leva,

mitt hår ditt hår gör vi allt för att förneka
medan vi andas och äter för att överleva
medan det enda vi måste göra är att
bara ta ställning mot allt och låta
alla i världen vara primala primater
med sofisikerade vanor som att äta sniglar och McDoo.




Fri vers av ASD
Läst 294 gånger
Publicerad 2007-12-10 12:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

ASD
ASD