Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Gjorde en kombination med de kända Sköldmörna. (isländska: skjaldmær) kallas i de isländska sagorna en ogift kvinna som i forna tider deltog i strid.


Sköldmö

SKÖLDMÖ

Må stjärnorna och månen leda dig fram över åar och sjöar.
Låt ditt namn få glida jäms med baltiska öar.
Låt ditt namn få höras i täta gläntor.
Bry dig inte om tissel från Midgårds jäntor.

Nornor log när de spann ditt öde fram.
Rädslan dog när du klev fram.
Gamla Väsen svingade sina svansar.
När du ur Järnskog dansar.

Du fagra.
Du Vackra ”SKÖLDMÖ”.
Ljusare än Alvers hår.
Dyrbarare än Vallhals vår.

Varifrån kommer tvivel och inre sök.
Finn mod när tankar går mot Ragnarök.
För en vacker Mö skall intet behöva dölja.
Min sköna – följ och du skall aldrig behöva sörja.


2008-01-26




Fri vers av Gald
Läst 429 gånger
Publicerad 2008-01-27 13:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gald