Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dikt/poesi vad kan en låt text räknas som? Jag låter texten tala för sig skälv!


Nifelheim

Det dolda av det undre har mig besatt.
Med min själ lekt tafatt.
Till mörka skogar har hon lockat mitt sinne.
In i mörka skogar har hon väckt fram mitt inre.
Genom märg och ben en kyla talar till mig.
När dödens gudinna visar sig.

Vacker på ena sidan. Medans den andra visar lidan.
Ångesten hörs djupt nere i Nifelheims land.
Där klagovisor täljs fram ur hennes hand.
Genom plågan och skrik utav alla de tusentals lik.
I drivor de guppar vid Gjölls vik.

Sysster av vidunder tre.
Härskare av de döda jag se.
Jag vill ej bli lös fören Ragnarök ske.
Gudinna tar mig ned, ta mig med.
Gudinna ta mig med, ta mig ned

En dräpande sorg när tårar rinner ner vid hennes kind.
Bitande frost där det inte finns någon vind.
Djupt i hennes ögon har jag sett.
Långt ner i under jorden har hon mig lett.
Där onda andar häller salt i dina sår.
Här jag skal få plågas i tusentals år.

Trasiga kläder är det enda jag har kvar.
Vilsen har jag vandrat i flera dar.
Efter hels fat hunger jag trevar.
Med kniven svält jag slevar.
Inge vatten eller bröd.
Ingen ångest för jag vet att jag redan är död.

Sysster av vidunder tre.
Härskare av de döda jag se.
Jag vill ej bli lös fören Ragnarök ske.
Gudinna tar mig ned, ta mig med.
Gudinna ta mig med, ta mig ned

Mot den dimhöljda världen jag svävar.
Efter gåtor om livets hälsa jag strävar.
Ingen värme eller sol, ingen Alvglans, i evig skugga jag får stå.
Aldrig mer jag moder jord få gå.
Valkyrior mig ej tog med.
De med mig ej mot Valhall red.
Nekade mig Allfaders port.
På slag fältet mitt öde blev avgjort.

I nio långa nätter har jag mig lett fram.
Men inga gudar mig fann.
Inget paradis jag vann.
Hamingjord jag bar.
För dessa väsen i striden mig bara gav otur kvar.

Detta är Hels straff.
Att Jag inte vill få gästa Valhalla.
För alla som i Nifelheim hamna vill få sina mardrömmar sanna.

Sysster av vidunder tre.
Härskare av de döda jag se.
Jag vill ej bli lös fören Ragnarök ske.
Gudinna tar mig ned, ta mig med.
Gudinna ta mig med, ta mig ned

Sysster av vidunder tre.
Härskare av de döda jag se.
Jag vill ej bli lös fören Ragnarök ske.
Gudinna tar mig ned, ta mig med.
Gudinna ta mig med, ta mig ned



Jimmy Moberg 2008-05-06










Övriga genrer av Gald
Läst 488 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-05-06 19:08



Bookmark and Share


  mayhem and order
Och bandet med samma namn har du hört antar jag;-)
\"Med min stjäl lekt tafatt\"-just den meningen gillas eftersom jag vill få det till något mer dubbelt än vad det kanske var tänkt men tafatt är ju en lek och tafatt är ju lite handlingsförlamad. Polaritet gillas!
2008-05-06
  > Nästa text
< Föregående

Gald