Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Eljest

Det är något eljest med mig, jag är alltid så långt före.
Jag är där nu, med dig.
Vi sköljer våra halsar med vitt vin och rumlar arm i arm genom blöta gator.
Jag köper skor som passar men som jag aldrig kommer att kunna gå i och du kysser mina fötter.
Jag köper kanelcigaretter att alltid ha i väskan och mina läppar är röda.

Vi äter skaldjur, och smäller korkar och jag ser den brandgula bron i ögonvrån.

Och det är varmt och rökigt, makt ända ut i fingertopparna. Följsamt nickande och blickar under lugg. Jag har klingande jungfruskratt och högburet huvud. Du har vatten i ditt glas. Mina läppar är nästan lika röda som hennes och hon lägger sin hand på min.

Det är åtskilliga Long Island Icetea i blodomloppet och armarna om någons hals de sista fem trappstegen. Det är kroppens tyngd mot lakanen och dig över mig. Ökenvind genom det öppna fönstret och den brandgula bron där borta!




Fri vers av Christine Bylund
Läst 357 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-04-06 21:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Christine Bylund
Christine Bylund