Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Anledningen till denna dikt är gymnasievalet. Det finns så mycket att välja på och så lite tid att bestämma sig. Inte tillräcklig med rum för att ändra sig. Och få har bestämt sig allra minst jag själv.


Beslut

Hundra spikar i maggropen. 12 dagar kvar.
11 dagar kvar. Andnöd.
Det är roligt. Spännande. En chans att verkliggöra en passion.
Vilken passion? Vilka intressen? Vad är det lönt?
3 år. Tjat. Press. Frågor. Svar. Beslut?




Övriga genrer av kaktus
Läst 484 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-04-30 17:03



Bookmark and Share


  Tomas Alexander
den var jätte bra, man kan verkligen känna så många gånger i livet...
2008-08-05

  Marreb
Snyggt fångat. Känner igen pressen. Det kommer fram tydligt i dina korta strofer.
2008-05-05

    99knivesinside
Väl fångat! Titeln \"Beslut\" är hård och orubblig och pekar på vad som måste göras medan texten är ungdomlig och andas osäkerhet.

Jag kommer ihåg den här tiden och så här i efterhand var det inte värt svetten. Lärarna fick det att verka som att man i förlängningen, om man valde fel, skulle dö ensam och övergiven på en gata i Bunkeflo. Ett annat perspektiv kan visa att valet man gör till gymnasiet förvisso öppnar olika dörrar till högskolan, men att det mellan gymnasiet och högskolan finns ytterligare andra dörrar. Det betyder inte att det är en bättre idé att välja för väljandets skull, men det betyder att livet inte går under om man inte väljer 100% rätt.
2008-04-30
  > Nästa text
< Föregående

kaktus
kaktus