Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
var tvungen att få ut detta efter en ytterst enerverande dag


Käft på scen!!

du borde inte prata så mycket
håll din skäggiga trut stängd!

för jag är fortfarande inte imun
mot ditt hjärncellsbefriade dravel
alla de där bittra orden
alla de där höjda ögonbrynen
eller brynet

(nej det där var taskigt
ogenomtänkt
du kan ju inte rå för att du aldrig sett
en pincette)

jag kanske borde gå hem istället
och ta på mig nånting rosa å mysigt
äta glass direkt ur paketet
se pretty woman och be mina vänninor
trösta mig

eller något annat kvinnligt
som du vet så mycket om
fast du aldrig känt det

men fattar du trögt
jag orkar inte med dig just nu!
tagga ner, lugna dig, kamma till dig
klipp dig och skaffa ett jobb!

skriv dramatik istället
din irriterat begåvade mansgris.

(och nej jag ger mig inte
jag kommer bli lack varje gång
du antar något om kvinnlighet och
pressar ner det i halsen på mig
- det är väl typiskt kvinnligt!
vad vet jag?)




Fri vers av Christine Bylund
Läst 311 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-05-15 19:03



Bookmark and Share


  Mats Henricson
Bra och raka frustrationer !!!!
2008-05-15
  > Nästa text
< Föregående

Christine Bylund
Christine Bylund