Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Horisonten

Bortom horisontens djupa mörka hav
finns värld utan ett ända krav
Där friheten existerar för alla levande
för dom som tappat hoppet men fortfarande är trevande

Där hänsynslösa människor får en stämpel i sin panna
Dom blir bundna och förtrollad och får inte stanna
En värld av jämnställdhet då alla har rätt till ett liv
Det är min önskevärld och dit vill jag försvinna en tid

Men denna världen existerar ändas i mina drömmar
för i den värld jag är i nu finns dock endast lavaströmmar
Vi lever i ett samhälle där unga tar sina liv av olika anledningar
Men pågrund av mänsklighetens hänsynlöshet blir det knappas utredningar

[Någon dag ska jag försöka hitta nyckel och friden till mitt land
Den dagen är när blodet omvandlats till mjuk vit sand
Den dagen kanske är nära då jag når sagornas plats
då när jag åker till horisontens vatten fyllda terras]




Fri vers av tårar av bläck
Läst 199 gånger
Publicerad 2008-07-01 21:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

tårar av bläck
tårar av bläck