Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En sammanfattning av cykelfärden hem kl. 6 på morgonen..


Morgonnatt

På en cykel,
cyklar jag hemåt.
Klockan är sådär runt 6.
Morgondiset nästanpå bär mig framåt.

I gryningsljuset blandas dag och natt till en sörja av dygnstimmar.
Ugglorna talar om för mig att det är morgon.
För mig är det fortfarande kväll.

På en cykel,
cyklar jag genom ett stendött kvarter,
en av människoljud tyst skogsdunge och till slut en knäpptyst betongdjungel.
Jag ser inte en själ, hör inte en röst och ser inte ett ljus.

Jag är ensam på en cykel genom kvarteren som gränsar till mitt hem,
och det enda jag saknar är natten.

Natten som gick, som blev till nuvarande morgon.
Morgon på en dag som för mig är en osedvanligt ljus kväll på dagen innan.

På min cykel,
cyklar jag in i sovrummet och längtar tills nätterna är natt och morgonen
är lika dunkel.
Aldrig mer en morgonnatt.




Övriga genrer av Daniel Svantesson
Läst 332 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-08-10 06:25



Bookmark and Share


  mfinne
Mycket fint formulerat om en eventuell fyllemorgonångest! Kul att läsa något av dig igen =)
2008-08-10
  > Nästa text
< Föregående

Daniel Svantesson
Daniel Svantesson