Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

greta beatrice (allt vi skulle minnas glömde vi)




Greta Beatrice

hörde du gruset mot asfalten

hur det rörde sig

när du gick

över kanten


Greta Beatrice

ditt hår är av lin

du har inte glömt någonting

av det du höll

som ditt tidigare liv


Greta Beatrice

när du föll

som en känslig vårnatt, soluppgång

och strilade persienner

med glest ljus och fiskmåssång


Greta Beatrice

någons samvete

fick en hel by och stad

att glömma den tysta eden om

att hjälpa till, uppfostra

och tycka om


Greta Beatrice

du undrar: tiggaren utanför butiken

hur länge han suttit där

och om bilderna

han visar på barn

betyder att de är försvunna,

lilla Greta


Greta Beatrice

du säger att du vill ha ett annat namn

som låter som vad varje nyckelpiga

skulle vilja heta

och jag säger


Greta Beatrice

att du tecknar världen klarare

än konstnärerna i Paris

att barndomen är ett eget land

och du kommer att komma tillbaka

även om du försvinner där


Greta Beatrice

vi kommer aldrig vara oroliga

för den gränsens dimension

med händerna fulla av avtryck

och benen fulla av sår och märken

så liten, men ändå fri


Greta Beatrice

så stolt när stegen bär

längre än vägen

och havet är musik

vackrare än sälarna

i ditt sista liv

frågar du om detta är fågeln

från en urgammal tid


Greta Beatrice

du har en hel sjö i ditt hjärta

full av vingar, djur och gamla reptiler

från en annan kontinent

gjord av magi

lever du varenda minut

med ditt hår fullt av sol och förmörkelser

som inte påverkar ebb och flod


Greta Beatrice

dina ögon är en skog

en rymd och tusen raketer att skjuta

en blick som ser fram

utan att behöva se tillbaka

omsätt din vishet


Greta Beatrice

sluta säg att du är ful

tro inte på allt andra säger

Greta Beatrice,

du är större än poesi











Fri vers av Melona
Läst 415 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2015-03-24 19:44



Bookmark and Share


    andanidublin
Åh! Det känns som att bli kär, när jag läser den igen. Tack, det är fantastiskt hur du målar med ord.
2024-04-04

  Nina V A
Ibland har en inledning ett registrerat epi-centrum av magnitud; Greta Beatrice jag snor in mig i detta ditt lin.


2015-04-25

  Peter Olausson VIP
tack för att jag fick gråta lite, mitt på blanka dan. Det finns en så skör skönhet i dikten, i detta att barnet, och barnets värld, är större än poesi. Större än allt.
2015-03-25

  Peter Olausson VIP

2015-03-25

  Aisha VIP
nästan allt du skriver är underbart, och jag tycker så mycket om det.....men den här är så fin så jag saknar bra ord för att säga det! tack.....
2015-03-25

  Popangelov
Bara namnet gör mig knäsvag...
2015-03-24

  surface to air
wow vilken intensivt magiskt vacker text! Jag faller för Greta Beatrice och alla ord däremellan!
2015-03-24
  > Nästa text
< Föregående

Melona