Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En dikt jag skrivit till min brorson, som ska läsas upp på hans dop på söndag. Jag är nog ganska nöjd men ni får gärna kommentera vad ni tycker eller om det är någonting jag borde ändra på. Det är ju trots allt ett barndop och det måste bli bra :)




Välkommen till det så kallade livet, Hugo.

Aldrig kommer vi glömma första gången vi såg dig
sovande med vikta öron och bitter min
Knottrig hy och rosiga kinder men ack så fin
Vi kommer aldrig glömma ditt första leende
ditt första joller, ditt första skratt
Hugo, du är allas vår älskade änglaskatt

Namnet Hugo kommer från tyskan och står för ljus
Dina föräldrar kunde inte valt ett bättre namn
för det är just vad du är, du sprider lycka och värme i vårt hus
och ingen är lyckligare än den som håller dig i sin famn

Vi tackar dina föräldrar för att du kom till sist
och som du grep våra hjärtan med kraft
Direkt fick allting mera mening, långt mer än det någonsin haft.
Ett litet barn, ett hjärta, en själ, ett helt nytt liv
ett oskrivet blad att formge av kärlek
Med detta vill jag skriva några rader i ditt hjärta

Du ler, du strålar och din själ lyser klar
tänk när dina små fötter inte längre är så små
och själva går på jorden med stora kliv
iförda betydligt större skor
och med betydligt mer livserfarenhet

Du har mycket framför dig, både lycka och smärta
men vad som än händer och vad du än gör
finns det ingenting som vår kärlek till dig förstör
Vi ska föralltid följa ditt liv och ge dig allt vi kan
vi ska finnas vid din sida, dela din glädje och din sorg
Vi ska råda och vägleda, älska och förstå
När skuggorna hotar ditt solsken är vi din tryggande borg


Idag vill vi visa för vänner och släkt, den gåva vi fått att bevara;
Ett barn att få älska och skydda från ont, en lycka för stor att förklara




Fri vers av Mindfuck
Läst 398 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-02-12 18:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mindfuck
Mindfuck