Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

--¤ På jakt efter drömmar som flytt ¤--



Hon når fram, när ljuset bleknar
där tidpunkt saknar innebörd
där grät han, alla clowners clown
en skildrad mask, helt förstörd

Hon rörde vid hans själasår
där känslor byggt sin järnridå
ett samband under färgglad hud
när spader ess, blev hjärter två

Med meningsvackert innehåll
och ord som fyllde slitna blad
hon låste upp hans glömda fras
med puls och glöd, ur versens rad

Nu andas clownen utan smink
av hennes inre stråkkvartett
tillsammans bröt dom dårars lag
när ett och ett, blev tidlöst ett

Men nattens varma stund är tunn
och dagens skal, så ymnigt öm
att sökandet av det som känns
blev livets tvång, en ständig dröm




Fri vers av Tobias Nilzon
Läst 377 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2009-03-02 10:01



Bookmark and Share


  Ebananernagula
Du är fantastisk på att formulera dig,
helt klart bäst.
2009-03-09

  kirsti j.
håller med föregående talare i fråga om det filmiska, dikten målar många bilder, jag ser ett cirkusfält framför mig, tält, vagnar, grus - allt detta höljt i dunkel, cirkusens glam och mystik har stillnat av..och där sitter han, en ensam clown..denna clownkaraktär som bär så mycket paradoxala känslor inom sig, som har så mycket sorg över sig trots sitt glättiga skal..och i miljön du målat fram, i denna natt, sker så detta möte, ett vackert möte..
som slutar i samma tragik som cirkusens skenbara glädje - allt är egentligen bara en dröm
2009-03-05

  Njord
Mycket väldiktat. Väl funna rim och bra rytm.
Känslofyllt och berörande.
Slutet känns väldigt sorgligt som en film som börjar hoppfullt men slutar i tragedi
Väl diktat!
2009-03-04

  Svartsilver
jättevackert!
varm applåd!
2009-03-02

  papessa
väldigt vacker skaldat
2009-03-02
  > Nästa text
< Föregående

Tobias Nilzon
Tobias Nilzon