Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I äcklets famn

 

En Skiftad färgton
under dagens gång
jag darrar till
faller ifrån

så  hånfullt färglöst
när äcklet klättrar
så tätt intill

fördröjda drömmar  
som faller handlöst
när lungor torrläggs
med små tunna ord

inget växer nu längre här
längs slitna väggar
längs sinad brunn

Jag resonerar
med mig själv
när förnuftet nu helt rann ut
där det öppna tärda skalet dog
och när förståndet
leker gud

Så äcklet styr nu stolt min dag
med meningslösa livsuppdrag

kaos föder kaos
åh, vad jag saknar
min ensamhet

när jag sen bläddrar
i manuskript
så kräver handlingen
tapperhet
en hjälte på storbildsskärm
jag krälar sävligt
under grånad jord

jag följde känslan
mot utspridd puls
som skrek mitt namn
med en svag falsett

ett rop mot avgrund
mot forntidsglans
så vilseledd
in mot
äcklets famn




Fri vers av Tobias Nilzon
Läst 245 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2009-03-07 00:52



Bookmark and Share


    Tea Alex
inget växer nu längre här
längs slitna väggar


Fastnade totalt för dessa rader!
2009-03-10

  Inkarasilas
Det är gryning i frostens tid, allt minns om det forna idealet, nu finns endast måsten kvar. Det inbillade livet vi lever för sakens skull, om det ändå vore en sak, det är bara ett ting. Faller handlöst i din dikt och ryser över mitt eget äckel, den påtvingade grimasen som ska föreställa ett leende och fortsätter med min dag. Läser alltid dig och mumlar osammanhängande igenkännande. Fantastiskt bra. Jublar och slår ut med armarna!
2009-03-07
  > Nästa text
< Föregående

Tobias Nilzon
Tobias Nilzon