Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Just idag är jag fan Stark

Idag är jag glad. Jag råkade visst rita nån slags rolig gubbe på mitt fönster imorse. Han såg lite skum ut fast ändå lycklig. Ligger o undrar vad han tänker på. Han kanske har seglat jorden runt med Kirsten Dunst, eller kanske mutat en högt uppsatt politiker. Eller så är han bara helt enkelt nöjd med sig själv. Oh va underbart det skulle vara för att det är juh ändå jag som har skapat honom.

Tror inte att det går att tvätta bort han, men det gör inget för han ser så söt ut när han hänger där alldels upponer med armarna spretandes till höger och vänster. Bara inte grannarna klagar. Dom brukar inte göra det ibland. Hoppas att dom har magont eller framfallsproblem så dom slipper titta in igenom mitt fönster. En gång stod det två medelålders män på min balkong och spelade ett parti kort. Jag tyckte att det kändes aningen obekvämt tills jag kom på att det måste ha varit min inneboende som glömde dom där innan han skulle skynda iväg till jobbet, så jag bjöd dom på kråkbärssaft och kumminskorpor. Dom tyckte säkert att jag va konstig för den ena lyfte genast på hatten, snodde åt sig en halvfull rulle toapapper, tackade för sig och gick. Jag tyckte han va lite märklig.

Men det e faktiskt mycket som är konstigt, om än vardagliga saker. Som text-tv tex, va i helvete lixom. Dö nån gång! Eller varför inte hälsningsfraser; tja, läget? Jag skiter väl fullständigt i hur han mår egentligen, jag är juh narcissist. Eller vad gör du? Va fan e det för sepe fråga? Våra stackars kommunikationsbehov tar över våran egentliga intelligens och suktar vilt efter en bekräftelse eller motreaktion. Jag skulle vilja slå folk på käften ist för att ta dom i hand. Händer e juh så äckliga.

Men telefoner är bra, när man inte har nån. Folk blir som förbytta när dem inte kan få tag i en. Alla borde prova det, hur kul som helst. Min vän har cancer. Nä, jag ljög. Men han har däremot en stor tv som jag brukar titta på. Den är sådär rolig att man kan titta på den även när den inte är ikopplad. Sånt tycker jag om. Och baka tårtor åt mig själv när andra fyller år, den är en klassiker. Nää om man skulle ta o springa wasaloppet en skvätt. Hej!




Fri vers av Herr Fred Frikadell
Läst 187 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-05-09 19:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Herr Fred Frikadell
Herr Fred Frikadell