Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vårnatt

Med vårens kalla nattluft i lungorna

drar jag fingret över huden.

Kontrasten mellan varm hud och kall luft

ger mig njutningsfulla rysningar.

 

Smeker med handen mot gräset

ser hur det läggs ner för viljan av min hand

för att sedan resa sig i sin fulla längd

en paus i vindens bris.

 

Molnbankar rullar vidare

blottar månens sken.

Än får den lysa sin blekblåa skärpa

men snart ge vika

för midnattssolens guldröda sken.

Låter ljusgröna löv spela

sin dur i moll.

 

Rullar ner från knä till sittande

lutar mig tillbaka och 

ger efter för lättja.

Varm andedräkt slår tillbaka

av vinden mot rosiga kinder

och våta läppar.

 

Vårnatt i maj

jag begär dig.

 

 


 


 

 




Fri vers av Vacant
Läst 491 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2009-05-19 00:26



Bookmark and Share


  Mikael Lövkvist
Sinnligt närvarande, erotiskt, och vackert skrivet.
2009-07-05

  Lasseman VIP
En kärlekens poesi var precis vad jag behövde .. kram och applåder
2009-05-21

  "Dempa"
Oj!

Stark dikt med massor av passion för orden.
2009-05-19
  > Nästa text
< Föregående

Vacant
Vacant