Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Musik

Det regnar
Jag ljuger om vad jag har gjort idag
jag har legat i soffan och kollat film, men jag säger att jag har städat
och tagit en promenad.

Du blir glad och säger att jag har haft en produktiv dag
och då blir jag lite ledsen.

Jag har köpt ett dragspel men det var trasigt
och hur
ska jag orka gå nedför gatan
med ett trasigt dragspel?
Hur ska jag hitta musiken i dragspelet
om det inte vill sjunga för mig?

Jag tittar inte på nyheterna längre
nyhetsuppläsare är kalla på rösten och pratar om kring
och mord
och visitationszoner
och jag vill inte veta varför människan mördar och åter mördar.

Jag går och köper ett dragspel istället
Ett dragspel kan inte skada någon

Sätt dina händer i arbete så du inte kan slå med dem.
Den som håller ett dragspel
eller sitter vid ett piano
kan inte skada eller skadas.




Fri vers (Fri form) av Ludvig Nord
Läst 16 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2024-04-20 16:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ludvig Nord
Ludvig Nord