Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En psalm för kyrkoårets slut


Livet segrar i evighet

Systrar och bröder i världen
ni hungrar och törstar
går sjuka och nakna utan hem
Vem ser och hjälper er?
En gång ska hungern mättas
En gång ska törsten släckas
En gång kommer Herren åter
och livet segrar i evighet

Ensamma själar i världen
ni gråter och klagar
bär er sorg och smärta utan hopp
Finns någon tröst för er?
En gång ska tårar torkas
En gång ska klagan tystna
En gång kommer Herren åter
och livet segrar i evighet

Alla som vandrar i världen
i öknens mörka natt
går vilsna och söker en mening
När ska ni hitta rätt?
En gång ska öknen grönska
En gång ska natten ljusna
En gång kommer Herren åter
och livet segrar i evighet

Alla som längtar i världen
som väntar på dagen
då Kristus ska komma tillbaka
När tar er väntan slut?
En gång ska längtan stillas
En gång ska dagen komma
En gång kommer Herren åter
och livet segrar i evighet




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av lykta
Läst 443 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-01-25 15:51



Bookmark and Share


  Anna*
Hoppfull och fin visa/psalm! Skulle gärna höra den sjungas.
2010-01-25
  > Nästa text
< Föregående

lykta
lykta