Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Höstpsalm

Nu brister höstens jubel ut
i glödande toner utan slut
Med gyllene färger vill jorden bära
En lovsång till Herrens ära

Nu mognar fältens säd och bär
ett budskap om Guds ord
Låt hjärtat öppna sig och lär
av hösten på vår jord
Att det som sås i bördig mull
ger riklig skörd
och vittnesbörd
att Gud i allt är omsorgsfull

Nu brister höstens jubel ut
i glödande toner utan slut
Med gyllene färger vill jorden bära
En lovsång till Herrens ära

Av träd vars löv en ny färg får
vi påminns om att snart
ska slutet nalkas för vårt år
men också en ny start
För det som verkar vara dött
Får av vår Gud
ett glädjebud
och blir till våren återfött

Nu brister höstens jubel ut
i glödande toner utan slut
Med gyllene färger vill jorden bära
En lovsång till Herrens ära




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av lykta
Läst 1511 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-02-01 12:57



Bookmark and Share


  Fredrik Stillesjö
Hej lykta!

Sprider ljus i vintermörkret, trots att den handlar om den brinnande hösten. Gillar mycket. Har du tonsatt den också? Öppningsfrasen får mig att tänka på "O store Gud". Hälsar Fredrik
2010-02-01
  > Nästa text
< Föregående

lykta
lykta