Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Barndomsvännen

Ju mer hon tänkte på det, ju större blev hålet inom henne. Ensamheten vägde tungt i bröstet. Hur gör man när man känner sig ensam och bortglömd? Vad gör en sådan som bara står i vägen?

Hon tänkte efter lite till. Det kanske gick över med tiden. Kanske blev folk säkrare på var de har varandra. Kanske då kunde hon kliva fram ur skuggan. Men bröstet kändes tungt ändå. Varför skulle hon vänta på alla andra och ingen på henne?

Musiken hjälpte inte. Den fick rummet att krympa och dunklas. Hon satte sig på sängen och sjöng med i melodin, men inget kom fram. Det var som att hålet inom sög upp allt som ville komma ur hennes eländiga kropp. Tomrummen hade fyllts upp och tillät inte meningslösheten att få krypa tillbaka.




Fri vers av Snelin
Läst 383 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2011-03-23 17:39



Bookmark and Share


  Lena Själsöga Keijser
så fint penslar du fram upplevelsen
ser en arkeolog med mjuka penslar
och jag
meningslösheten löses upp
arkeologen blåser
ser meningen

tack
2011-03-24

    LitenOskyldig
"Hur gör man när man känner sig ensam och bortglömd?" och "Hon tänkte efter lite till. Det kanske gick över med tiden. Kanske blev folk säkrare på var de har varandra. Kanske då kunde hon kliva fram ur skuggan. Men bröstet kändes tungt ändå. Varför skulle hon vänta på alla andra och ingen på henne?" och "Tomrummen hade fyllts upp och tillät inte meningslösheten att få krypa tillbaka" säger verkligen allt. Allt.
2011-03-23
  > Nästa text
< Föregående

Snelin