Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lycka på burk

Du är kvar
I mitt sinne bor du ännu kvar
Hur lång tid måste gå
innan du flyttar ut
lämnar mina kapillärer
mina cellers längtan
mina ögons inre vrå?

Hjärtat stängde jag med våld
och ärren hänger som granris
ur porerna
Det sticks och skaver
håller minnet vid liv
ögonblicksstunder
som evigheter
Tjugo minuter
på tunnelbanan
komprimerad
till tio sekunders lycka på burk

Jag lättar på locket
sniffar in din ivriga livslust
sveper mig i önskedrömmar
om att du kunde känna
detsamma som jag




Fri vers av Helena Martinsson
Läst 214 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-11-20 14:59



Bookmark and Share


  calidris
Vackert smärtsam!
2011-11-20
  > Nästa text
< Föregående

Helena Martinsson