Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hymn till Småland

Du landskap vid Vättern
jag älskar dig så
du får mig att njuta
när himlen är blå

Från höglandets vidder
känns utsikten skön
så trolsk är naturen
där skogen står grön

Du landskap i öster
vid vindarnas ö
där vill man födas
och där vill man dö

Du bär på en historia
från stengärdsgårdens tid
där fattiga bönder
fick slita till sin frid

Du sjöarnas landskap
med glittriga vatten
naturen bär skönhet
så även på natten

Den blomrika floran
är vacker och skir
men skönast av alla
linnean dock blir

På lingon röda tuvor
man ofta vill gå
den skönhet du skänker
det bästa man kan få

I Småland vill jag leva
och där vill jag bo
där klappar mitt hjärta
för där kan jag få ro

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 346 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2024-05-08 08:40



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Fin hyllning till Småland.
2024-05-09

    Sefarge VIP
En så värdig hyllning!
Till det Linnéanska
Landskapet som
med all sin sten
-ighet till trots
bär på så
mycket
skön
-het!
;)


2024-05-08

  Marita Ohlquist VIP
En fin hyllning till mitt barndoms landskap.
2024-05-08

  Kungskobran VIP
Du finns där med din kämpaglöd
på Smålänningen går ingen nöd
entreprenören är din rätta natur
du kämpar på i ur och skur
Kristus finns alltid där
religionen håller du kär
det är smålänningens natur
eller hur?
2024-05-08

  Maria Sundelin VIP
Fin hyllning
2024-05-08

  Öknens Ros VIP
Fin hyllning till det vackra Småland!
2024-05-08

  Öknens Ros VIP
Fin hyllning till det vackra Småland!
2024-05-08
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO