Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Alkoholproblem

En spritflaska i handen
två glas på ett bord
ett inlärt beteende
kan sägas med ett ord

Att vara alkoholist
är helt ett eget val
ej något glatt i livet
en känsla helt fatal

Vodka eller rödvin
en drink på Rosita
det är aldrig tal om
att veckor är vita

Ett kompisgäng på stan
vid gröna skyltens sken
de bryr sig om varandra
då liv är tungt som sten

Att vakna i en rännsten
på bänken i en park
är händelser för många
på livets sköra mark

Bli slängd ut på gatan
utan hem och hus
dränka sorgers tyngd
i spritångor och rus

Ett liv som alkoholist
är svårt att komma över
förståelse och tålamod
är vad man då behöver

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 357 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2024-05-02 11:03



Bookmark and Share


  Recycled Redhead 3.0 VIP
"Är helt ett eget val"..Vi är olika sårbara, tänker jag.
Vem väljer helt fritt, oavsett vad det gäller, utan att begränsas av personliga egenskaper och livsomständigheter?
Skickar massor m kärlek till den som brottas med att ta sig därifrån! Heja, heja, heja!
2024-05-06

    Lena Staaf VIP
Fint skrivet om det svåra livet som alkoholist. Gillar särskilt sista versen.
2024-05-03

  lodjuret/seglare VIP
Det går att rimma på det mesta, missbruk är sällan till det bästa, med lätthet bruk till missbruk blir, det är som ett spel göder ett lir, frestelser lockar för de flesta.
2024-05-02

  Kungskobran VIP
Fint rimmat om alkoholens elände.

Ett underbart vin från Rehn
är toppen med flickan från Flen
Flaskan med Alaget s misär
på livet tär


2024-05-02

  Maria Sundelin VIP
De tär på samhället tyvärr
2024-05-02
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO