Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Benny

Mot asfalten blinkar ljuset
på bänken sitter en man
Ur flaskan som är tömd
han sin trygghet fann

Han tittade mot parken
och barnens sköna lek
Han tänkte på sin barndom
som var ett enda svek

När allting tog sin början
då han var fjorton år
När alkohol och droger
gav själen djupa sår

Han tänkte på modern
som sålde sig på stan
Och fadern som stal
för han var narkoman

På kvinnan den sköna
som en gång var hans
Hur lyckligt det kändes
när kärlekslivet fanns

Han tänkte på det öde
som gjorde lyckan kort
På olyckskorpens sång
som förde kvinnan bort

Hur allting förändrades
när tryggheten försvann
Den tröst som han sökte
i flaskans djup han fann

Han stirrade mot barnen
och tänkte just som så
Tag varav på er ungdom
ty snart blir himlen grå

Mannen där på bänken
han reste sig och gick
Benny såg bestämd ut
Det syntes i hans blick

(Copyright © ULJO




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 279 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2024-05-10 08:48



Bookmark and Share


  Blomma-Stjärna VIP
ja, snart blir himlen grå - men om Bennys bestämdhet håller i sig och han får stöd och har en del tur också... kanske-kanske får han dagar och år med blå himmel och mild sol!
2024-05-12

  Eva Langrath VIP
Berörande dikt.
2024-05-10

  Marita Ohlquist VIP
Berörande om en man som vuxit upp och lever på livets skuggsida.
Anar en ljusning i det sista stycket.
2024-05-10

  Maria Sundelin VIP
En av alla olycksbröder
2024-05-10
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO