Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett evigt letande

Jag har sökt i evighet
en vän att hålla av
letat i labyrinterna
där skuggorna står still
du finns där någonstans
djupt i svårigheten
kanhända en sargad själ
ett undrande sigill

Jag har sökt i evighet
vännen i mitt liv
i hamnar har jag letat
där svårmodet finns
du finns där i vimlet
det är jag säker på
en gång såg jag bilden
vackerheten jag minns

Jag har sökt i evighet
en älskling på min väg
famlat djupt i sagorna
där myterna ränner
mellan tätskrivna sidor
stod kvinnorna på rad
någon vacker gestalt
som själslivet bränner

Jag har sökt i evighet
min blivande gemål
på offentliga platser
där himmelen lyser blå
en gång fick jag se dig
skymta snabbt förbi
kärlekens chimär
nästan omöjlig att nå

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 358 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2024-01-29 10:45



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Den som söker skall finna
2024-01-29

  Marita Ohlquist VIP
En vemodig text om att söka den stora kärleken och dessvärre inte hitta den.
2024-01-29

  Blomma-Stjärna VIP
bra dikt om ett evigt letande - letandet blir till en vana - man höjer förväntningarna med tiden och till slut blir sökandet permanent; man har fått rent omöjliga krav på tillfredsställelse genom andra!
2024-01-29

  lodjuret/seglare VIP
Märkligt hur ett skapande liv blir vill, ändå finns där inget letande skall till, vinster l egna livets schatull, något som blänker o liknas kan vid gull, några tillfälligheter kan gå ens stig, men kanske att livet är en envig...
2024-01-29

  Maria Sundelin VIP
Kanske kan ett för hårt letande leda till att det inte blir något
2024-01-29
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO