Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Andepaus

Dikten överträffar
livet

just därför måste vi
emellanåt
låta den
färglägga vår
tillvaro

om än med färgtyper
som snabbt
rinner bort
och glöms.

Vi måste ge oss
av

ge oss
Av.

Låta oss besökas
av det irrationella,
dansa med
för ett ögonblick
och låtsas
vara
överlyckliga.

Vem vill inte kunna
pusta ut
och känna på,

röra vid,

bara för några sekunder
Leva i
hur
vi kunde ha varit

om inte....

om
Inte.

En
slags genomskinlig
ihopsamling
av någonting
vi bevisligen
suktar efter

många av oss,

förmodligen
Alla av oss
om än i modifierade
former.

Så!
höj blicken
återigen

kavla upp ärmarna
och armbåga dig fram
så motvilligt
i denna
tävling

om

vad det nu
är
vi tävlar

om.




Fri vers (Fri form) av Jimi T Saint
Läst 314 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-01-12 12:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jimi T Saint
Jimi T Saint