Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vissa människor kan skrika

Så tom igen
vill ha det tyst
hatar ljud
känner mig så naken nu
Så tyst
vet att det bara är en del av allt som sagts förut
så tom igen
borde hålla käften nu

Ingen lins mot långsyntheten
misantrop som hatar jämlikt
Och om du inte håller masken,
vad kan du annars göra?

Inatt kan vissa människor skrika
dom som fått känn för befrielsen
för jag är ju så härligt oförbätterlig

Så det kom igen
som alla väntade på
en frusen dag
och jag väntar på mina grannar som aldrig går ut
hon som er ut som en röntgenplåt
tjejerna som röker braj på kullen
och alla som lovat att det en dag ska bli bättre för mig
men jag kan inte hitta hem...

Alla gånger jag glömde bort att skrika
att jag aldrig fått känna befrielsen
för jag är ju så härligt oförbätterlig

Och nej, det finns ingen själ,
som inte är en metafor
en sorglig darrning
som samlar på en dröm
jag kan inte sjunga genom hymnen

I tomheten jag går genom,
vänder och vrider mig
nåt är obehagligt
det är inte tråden som gör sömmen stark
dom många stygnen




Fri vers av Jim Friberg VIP
Läst 270 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2016-05-03 20:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jim Friberg VIP