Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hefaistos

Som inristad i krukans röda lera
är jag med mina sotiga konturer
fästad i min smedja.
Ett tjockt svart streck
mot ugnens röda ögonhåla
som en kattpupill.
Så möter man med blicken
min kropp, som var det där
jag hade mina ögon.

Jag var vanskapt vid födseln
så hon slängde mig ifrån sig,
det stämmer.
För att hämnas, sägs det
smed jag osynliga bojor
och fjättrade henne vid tronen.
Alltså, de såg mig knäfalla
och fatta hennes fötter
sen såg de henne, orörlig.
Men jag kan inte göra något osynligt.
Allt är uppenbart och påtagligt
och fult. Äckel lamslog henne.




Fri vers av baby bob
Läst 361 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2017-03-19 16:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

baby bob
baby bob