Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Drömma, vakna ...


Kan inte hitta mitt hotellrum,
och bagaget är borta.
Ändlösa korridorer,
okända gator,
oförstående människor.

Måste få något att äta;
restaurangen har buffé,
där alla trängs;
imponerande inredning
i röd sammet och guld.

Svårt hitta ett bord.
Kyparen översvallande,
men min reserverade plats
är borta.

Hinner jag gå på toaletten?
Alla dörrar dessutom låsta,
upptaget där med.
Måste skynda mig.

Färjan avgår från kajen,
mig förutan.
Där står jag.

I passet står det:
Nationalitet: Akterseglad,
på efterkälken om vintern.

Vaknar med gryningsljuset
och för tidigt.

Det nattliga oket
tynger mig osynligt
och får min dag att dröja
som tveksam.

Anklagelsen
om livslång försummelse
kvarstår.

Den misstänkte kvarhålls
tills vidare
i sängen.












Fri vers av Jan Widströmer VIP
Läst 312 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2018-08-23 18:03



Bookmark and Share


  Gunnel Eriksson VIP
Intressant dröm väl berättad.
Du får fram drömmens mångsidighet.
2018-08-26

  Minkki VIP
ibland är drömmen som livet, mer sällan tvärtom. Din dröm och uppvaknandet kunde ge material för en hel bok
2018-08-24

  Sommarnattsljus VIP
Oj, oj, oj så otroligt stark, gripande, dramatisk... när jag läser om den kan jag ändå bli liiite fnissig inför avslutningen. Det blir lite galghumor för mig, antagligen för att jag känner igen mig bara alltför väl i känslan. Tack!
2018-08-24

  walborg
Som en mardröm
2018-08-24
  > Nästa text
< Föregående

Jan Widströmer
Jan Widströmer VIP