Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den solens dag



Den solens dag
den gläder mig
då plötsligt molnen skingras

efter regn, min dunkla natt
och dödslik dimma.

Som om en väldig hand
tar tag
i beslutsam nåd
och drar ridån ifrån
dödsdömd fånge

för morgonens första ljus
ett slag
och lägger sedan
timma vid timma

till nyfödda dygn och dag
att han där får dra
nyfunna andetag -
att hoppas.





Fri vers av Jan Widströmer VIP
Läst 45 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2024-04-22 14:15



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Så länge det finns liv finns det hopp
2024-04-22
  > Nästa text
< Föregående

Jan Widströmer
Jan Widströmer VIP