Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vintermorgon



Glasrika marker
av kristalliskt gräs
i köldens vila,
då dagen bräcker
att välja sin gång.

Som sjukbäddens
gammelmanshår
i försiktigt ljus:

I det spretiga gräset
kontrasterar en skata
svart och vitt,
som ett val
mellan kala grenar
och snövitt -

när kråkornas gråhet
ändå förhärskar.

Så börjar dagen som sjukling
att halta hastigt mot natt.






Fri vers av Jan Widströmer VIP
Läst 242 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2019-11-09 14:06



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Vilket fantastiskt bildspråk!
2019-11-26

  MALVAA
vintern har sina kontraster som ej kan ignorera att bli inspirerad av , en riktig fin bild av ny välkommen vinter
2019-11-12

  Gunnel Eriksson VIP
Bra naturbeskrivning. Tycker särskilt om
"kråkornas gråhet". De är verkligen
november.
2019-11-11

  Maiah VIP
Vacker poesi med känsla av vinter
2019-11-09

  Eva Langrath VIP
Tycker om tonen i orden och kontrasterna mellan mörker och ljus.
2019-11-09
  > Nästa text
< Föregående

Jan Widströmer
Jan Widströmer VIP