Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

På avstånd


Vinddriven klockklang
från en osynlig kyrka
kallar oss alla.

Sömnig
söndagsstämning -

Längs sluttningen
på långt avstånd
de många gravstenarna -

som stillsamt betande kor
svartmålade
av motljuset.

Förlustnoteringar förstås
ur förlorarens perspektiv
som påminnelse
till oss andra -

här och var
vackert beklagade
med blommor.












Fri vers av Jan Widströmer VIP
Läst 162 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2022-04-10 14:35



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Stillsam fin ordvandring på en kyrkogård.
2022-05-02

  Solweig Jansson VIP
Väldigt fin - en stillsam kameraåkning som väcker omtumlande känslor !
2022-04-17

  Ulf Carlsson VIP
Urban eklog som en svartvitt men färglagt foto med hörbart avstånd till dagens nära nygrävda kyrkogårdar.
Assonanser och allitterationer skapar akustik i denna lantliga idyll, en promemoria med mörka moln i bakgrunden och ordet "förlustnoteringar" som centralt tema.
2022-04-10
  > Nästa text
< Föregående

Jan Widströmer
Jan Widströmer VIP