Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livets lekplats

Jag går förbi en lekplats full av livliga förskolebarn i reflexvästar
En pojke i röd mössa står tyst vid sidan av och bara iakttar
Han ser så allvarlig ut
Jag stannar till och frågar honom varför han inte leker med de andra
Han tittar på mig och säger:
Jag förstår inte vad de gör
De springer bara omkring och knuffas och ropar
Det finns inga regler
och ingen lyssnar på vad man säger
så jag står hellre här
Jag förstår det, svarar jag.
Vi står där en stund sida vid sida,
säger inget mer
Och jag tänker att just så är hela livet




Fri vers (Prosapoesi) av Tveklöst tveksam
Läst 51 gånger
Publicerad 2023-11-22 11:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Tveklöst tveksam