Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dikten skildrar ensamhet och sorg under julen år efter år, där avsaknaden av kärlek och omtanke skapar en känsla av tomhet. Trots detta finns en hoppfull underton om möjligheten till förändring och en ny dröm.


Julens Ensamhet och Hopp

I vintermörkret, ensam och stum,
År efter år, en ödslig strum.
Julens glans, ett fjärran ljus,
I hjärtat dunkar en tomhetens brus.

Ingen värme, inget sällskap här,
Blott ensamhetens frost, kall och svår.
Året går, men smärtan består,
Ingen kärlek, inget ljus som når.

Ett tomrum fyllt av tystnadens sång,
Ingen som lyssnar, ingen som går i språng.
Julens frid, en avlägsen dröm,
I ensamheten, tårar strömmar öm.

Åren vandrar, som snöflingor bort,
Men ensamheten har satt sitt stora spår.
Ingen julklapp, inget vänligt ord,
Bara en längtan efter någon slags bord.

Men mitt i kylan, en glimt av hopp,
Att någon en dag, ska knacka på din dörr.
För även i ensamhetens kalla ström,
Kan julens under skapa en ny dröm.




Fri vers (Fri form) av Skrift av Vinden
Läst 88 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2023-12-23 18:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Skrift av Vinden