Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En lyrisk hyllning till julens magi i Linköping, där vintersagan målas med tända ljus, julmarknadens glädje och stadens ömma famn.


Julens Toner i Linköping

I Linköpings vintersaga, snöflingor faller tyst,
Staden pryds av julens glans, en festlig bygd av frid.
Mitt i staden, julens torg och tända ljus,
Linköping i vinterdräkt, en sagolik krans.

Vätterns isande vindar, kyla biter blid,
Strålande torg och handelns sus, julglädje så fylld.
Julmarknadens myller, glöggens värmande tröst,
Linköping i julens famn, en stad så kärlig och öm.




Fri vers (Fri form) av Skrift av Vinden
Läst 51 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-12-24 07:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Skrift av Vinden