Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dikten fångar Stockholms vintercharm, där julens gnistrande magi dansar över staden. Från Gamla stans ljusprakt till Djurgårdens tysta skönhet, målar den en lockande bild av julens förtrollning i huvudstaden.


Stockholms Julmagi

I Stockholms vinterförtrollning, där staden gungar,
Julens gnistrande magi över taken svungar.
Brodens ljus i Gamla stan, en festlig strimma,
Nattens himmel spelar stjärnornas hymna.

Skeppsbron vaggar i vintersaga, bjuder in till dans,
Djurgården viskar tyst, en lockande chans.
Körsbärsträdens snötäcke, en dröm så fin,
Stockholm i julens grepp, en stämningsfull skaldagrim.




Fri vers (Fri form) av Skrift av Vinden
Läst 53 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-12-24 07:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Skrift av Vinden