Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dikten fångar Dalarnas vintersaga med tomteglädje, röda stugor och en sagolik vinterprakt. En hymn till julens magi i Dalarna.


Julmagi i Dalarnas Snörike

Dalarnas vinterland, snöklädda vid fjärd och fjäll,
Tomtar leker gömme, sprider julefröjdens tjäll.
Röda stugor i vitt, granens glitterdans,
Dalarnas julkramar, en sagolik vinterglans.




Fri vers (Fri form) av Skrift av Vinden
Läst 48 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-12-24 07:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Skrift av Vinden