Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tallriken

Tofflorna står prydligt brevid sängen,
På nattduksbordet ligger ett par pärlörhängen,
Skrivbordet är städat och rummet är rent,
Solen har gått ned och det börjar bli sent,
Köket är litet men dekorerad med en blomma,
Det är bedrägligt att orden till blomman är tomma,
Två stolar står inskjutna vid ett bord,
Ett ljus är tänt och maten är redan gjord,
I köksskåpet står en ensam tallrik,
Det finns ett glas, en skål och en av vardera bestick,
Det knackar på dörren och gästen möts av ett flin,
“Tack för att du kunde ta med extra porslin!”




Bunden vers av Diselmannen
Läst 61 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2024-01-13 12:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Diselmannen

Mina favoriter
Maskrosbarn