Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Matlagningsprogram i parti och minut, såväl tidskrifter, som andra media över en smula av svämmas. Då höjdhoppare kastar sig över ribban, det ofta är med ryggen mot. Medan i stavhopp syns 'framifrån' vara bästa sätt att kasta sig. ?


Dr Dill pratar (med) Per (och) Silja





Dr Dill pratar (med) Per (och) Silja
Kyss eller örfil, utdelad sådan
tar sig friheter, beroende ofta nog
om mottagaren/utdelaren är man eller kvinna.

I film och serier kan en kvinna utdela
en örfil eller kyss, alternativt hälla ut glaset över
en man och det 'får man ta',
som ett lätt överdrivet sätt att uttrycka känsl0r.

Medan om det är en man som utför 'samma'
gester eller ut-del-anden
betraktas det ofta som en skymf eller brott.
I samma program, film, teveserie.

Vad någon kan fråga sig är förstås om beteendet
är till för att skapa drama i skrivna manus eller
om det sker just i ögonblickets ingivelse.

Vad skulle hända 'i mera verkligheten'
om detta skulle utspela sig?
Skulle det tas olika, beroende på kön
hos den som utför gesten.

Man örfilar kvinna
Kvinna örfilar kvinna
Man örfilar man
Kvinna örfilar man

Man kysser kvinna
Kvinna kysser kvinna
Man kysser man
Kvinna kysser man

Man kastar glasets innehåll på kvinna
Kvinna kastar glasets innehåll på kvinna
Man kastar glasets innehåll på man
Kvinna kastar glasets innehåll på man

(Undersökande verksamhet har ännu ej kommit till
någon mera konkret 'sanning' eller slutsats.
Detta står som på framtiden att utvisa.
Kanske är det olika i olika delar av landet,
olika stater emellan?)

Övertygelser kan finnas, redan något innan företeelser
studerats, granskats, diskuterats et cetera.
Kanske kommer minnesbilder att dras till knuten där.

(Ta med viss fördel detta utan vidare kommentar eller tanke.
Gå bara vidare till nästa text och glöm hela historien här.)

Silja och Per tar dock 'skeden i vacker hand'.




oo




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 26 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2024-04-24 14:07



Bookmark and Share


  Koloristen
"Man örfilar kvinna
Kvinna örfilar kvinna
Man örfilar man
Kvinna örfilar man"

-O, se där har vi jämmerlikheten!
2024-04-24

  ULJO
Kul text.
2024-04-24
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP