Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Slå ut och bli utslagen


Det mesta känns vilt 
Ingalunda vackert
utan just vilt och allvarligt
Våren bjuder på andetag 
som friskt kyler
Frisk är ett ord som äger
en doft av lycka 
Lycka som man inte saknar 
förrän den insjuknar i symtom
Men vitsipporna sträcker sig mot
de sparsamt placerade strålar som 
letar sig fram längs med de kyligt 
ogröna grenar som sin vana trogen 
lugnt bidar sin tid
Medan värmen gäckar 






Fri vers (Fri form) av Elaine.S VIP
Läst 43 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2024-04-24 14:52



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Dikten är en fin bild av den kyliga vår som vi nu upplever. Kanske handlar den också om människor som inte får leva ut sin fullständiga potential.
2024-04-25

  Larz Gustafsson VIP
Klockrent, Koloristen!

Men inte de kriminella fångarna - de andliga. De blir fria genom evangelium.
2024-04-24

  Koloristen
Det är värre med de inslagna än de utslagna.

Släpp fångarne loss, det är vår!
2024-04-24

  animan VIP
Det finns en avgrund mellan att slå ut och bli utslagen; där på randen står texten och balanserar.
2024-04-24
  > Nästa text
< Föregående

Elaine.S
Elaine.S VIP