Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Emmanuel Macron: Europa kan dö. Det måste visa att det aldrig är vasall för USA en sonett inspirerad av nyckelpunkterna i Emmanuel Macrons uttalande:


Europa kan dö påstår Emmanuel Macron

 

På scenen tar en vision plats,
En stark förening, hennes kör tydlig.
Vi är inte vasaller, utan förvaltare av detta land,
I Europas namn besegrar vi rädsla.

"Förbered dig", ropade han, "för de faror vi ännu kan möta,
I lidandet av cyberriken och slagfält.
Med Storbritanniens band och kunskapens omfamning,
Vårt försvar, ett framstegs fästning.

Låt oss prioritera i krigshandel,
För att Europas söner och döttrar ska styra.
I strategisk autonomi görs planer,
Mindre beroende av ett avlägset land.

Så säger Macron, hans djärva och allvarliga vädjan,
För ett enat, självständigt och modigt Europa".




Bunden vers (Sonett) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 26 gånger
Publicerad 2024-04-25 17:53



Bookmark and Share


  Koloristen
Med Macron blir det ännu värre.

Europa vakna!
2024-04-25
  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP