Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ljus tänds i ett fönster två våningar upp i huset på andra sidan den smala gatan. Solens resa ner under horisonten färgar himlen brinnande gul där borta där husen tar slut. En katt skyndar över trottoaren och försvinner in under en port.


Prosaisk propaganda

Minsann

Jag tror bestämt att jag blundat
då jag bläddrat mig genom sidorna här
Pärmarna är öppna
pekandes åt var sitt håll
Ryggen vänd mot taket
på sitt lite buktande vis

Ena handen sover
ett ben lika så
Nacken ömmar
smala ögon som tåras
Se där de enda erfarenheterna jag erfarit
så här långt in i berättelsen

En skärpning kanske
Ge de återstående bladen en chans
Måhända få dem att betyda något
och inte som hittills
bara ha låtit dem finnas där
i oläst olöst skick




Fri vers av Sape VIP
Läst 21 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2024-04-26 20:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sape
Sape VIP