Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om att vara annorlunda och att våga förändra


Förändring

Hur kan du stå
När alla andra sitter?
Hur kan du gå
När alla andra springer?
Hur kan du se
När alla andra blundar?
Hur kan du så
När alla andra skördar?
Hur kan du dela
När alla andra tar?

Tillsammans måste vi förändra det som andra inte förstår
Måste vi ena när andra enfaldigt splittras.
Måste vi sätta oss ner, sakta ner, se, ge och dela
Måste vi förstå när de naivas masspsykos inte längre kan tolereras.
Måste vi förstå
Måste det sluta
Inte kan vår oförmåga att förändra vara, vår värld fortsätta i blindo
Inte kan vår oförmåga att förändra vår levnad, våra vanor fortsätta i naivitetens och förvillandets fotspår

Låt dem som står, stå
Låt dem som går, gå
Låt dem som ser, se
Låt dem som sår, så
Låt dem som delar, dela
Låt dem som förstår, förstå

Våga ge mod att förändra
Våga stå upp
Våga gå, se, så, dela, förstå och förändra




Fri vers av Mallme
Läst 50 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2024-05-03 22:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mallme