Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dikt för de med integritet


Vem var du?

Jag menade det jag sa, jag tillhörde ett ärligt folk
Jag sa det sällan, jag tillhörde ett sällsynt folk
Jag visade det inte, jag tillhörde ett osynligt folk
Jag kände det, jag tillhörde dem alla

Vi som fanns där, brutala men goda
Vi, de som tänkte och funderade
Som uppskattade tystnad och eftertänksamhet
Hade tankar före tal
Vetskap före tro
Som lyssnade och tänkte

Inte tror vi att vi vet
Vi vet att vi vet
Vet att vi tror
Tror att vi tänker
Talar i vetskap
Ett sällsynt drag som förpassats till det förgångna
Numera en modern extrovert
Passar in och är
Dess konsekvenser till trots
Förtrogen med gemenes trångsynthet
Den
den som är
Den som ska vara

Det är inte du, det bordet det inte vara




Fri vers av Mallme
Läst 72 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2024-05-03 22:43



Bookmark and Share


  Tomas Sofia Johansson-Jonsson VIP
tycker om första 4 raderna mycket
ja
jag är sån
jag trodde naivt
att man kunde vinna över folk
med intellektualism
men de har övat hela livet
på att va elaka
så jag skämtar till det
hela tiden istället
det jag tänker på
kan bli både något klokt
och något roligt
så jag överlever...
2024-05-14
  > Nästa text
< Föregående

Mallme