Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tåget till Montauk

Jag har släppt en ny EP: "Sisyfosmaskinen". Detta är tredje spåret från den. Låten heter "Tåget till Montauk".
Du kan lyssna på den här: https://open.spotify.com/track/1uOOy5axbqID0CROwhNCwD?si=27f2426469994aa1
eller här:
https://recordu.lnk.to/Sisyfosmaskinen

Texten:

Minns du vimlet på Penn Station
Såg du mig då?
Sa jag att ”this is fate”?
Jag hade drömmande ögon som sökte
Frälsning på toppen av Empire State
Ta mig tusen mil förbi
Alla gånger jag förstört
Alla gånger jag funderat
Vad som skulle hända om jag lämnade allting

Minns du tåget ut mot Montauk
Det var ingen liten sak
Jag drömde om då
Jag trodde jag ville bli fri
Men jag är Harry Houdini
Kedja fast mig omigen
Jag har ett raffinaderi vid aortan
Som förädlar min rastlöshet
Jag väl knappast mänsklig längre
Upprepningen är maskinell
I detta klimat.

Jag är en slags bakterie
Jag tar mig in och förstör
Visste du det redan då?
När du ser mig nu är det något som berör
Å jag gör dig så besviken så
Jag vet jag är en idiot
Passar bäst på botten av ett hål
Men om du inte tröttnat än
Vad är då ditt mål?
Vad är då ditt mål?

Låt oss åka tillbaka och reparera
Vi tar tåget till Montauk
Men oron tar över tusenfalt
Hur ska vi hinna med allt?




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Robin V
Läst 32 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2024-05-04 15:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Robin V
Robin V