Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Långt över gränsen mellan affirmation och verklighet ... i oktober 2013 när detta flöde tillkom men är nog så relevant på flera olika nivåer ...


Det jag känner är ...

... att alltför många 
tar livet för givet
och ej vare sig
kärlek eller vänskap
verkligen vill förstå
eller förmår
inse vad det innebär ...

Kärleken 
det vackraste
livet har att bjuda på
är om vi den vill
och vårdar ömt
någonting ovärderligt
vi alla kan avnjuta få ...

Vänskapen 
är likaså ...

Men vare sig
kärlek eller vänskap
är någonting 
vi kan bruka 
blott när vi så själva det vill ...

Ingendera
är någonting vi kan
spendera precis så 
som vi själva vill ...

Vänskapen
liksom
kärleken
är någonting 
alldeles speciellt
vars innehåll och mening
inte någonsin i sin äka form
får betraktas som
någonting eventuellt ...

Livets
verkliga mening 
är nämligen
vänskap och kärlek
i den allra ljuvaste förening ...

Någonting att ej ta för givet
utan att vårda ömt
och vara rädd om
alla stunder
alla dagar
året om ...

Så därför bör vi
inte någonsin förglömma
eller skjuta upp till någon annan dag
att till dem vi äskar, bryr oss om och tycker om
såväl i ord som handling
ständigt bekräta det vi för dem känner ...

... Oavsett om det är
våra älskade barn
den som är för oss ämnad
eller om det är våra vänner ...

Till dig som är ämnad för mig
säger jag därför så ofta jag kan
- Jag älskar dig!

... men jag känner även kärlek
till alla mina verkliga vänner ...

Men även om jag ej alltid visar på
hur mycket jag er alla behöver
så vet jag att ni vet det ändå ...

Dock får jag lov att bekänna
att den dig som är ämnad förm mig
stundom känns rätt smärtsamt
att vara ifrån
längta efter
och behöva fortsätta vänta på ...

Du fattas mig
och jag behöver dig
därför att din kärlek
och att få älska dig
är det enda som 
mig läker och stärker
och skänker
verklig mening och livsglädje
i hela mig ...

 




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 35 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2024-05-06 05:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP