Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bara nattliga funderingar ... i oktober 2013 när detta flöde tillkom här, men deras aktualitet torde sakna bäst före datum ...


En del nyfikenhet öppnar upp ...

... inspirerar 
och skänker
förutsättningar
för fördjupad utveckling
för såväl 
inre som yttre
fortsättningar ...

Men stundom kan 
nyfikenheten i sig
bli lite för mycket 
i ens eget tycke ...

Då leder nyfikenheten
till minskad inspiration
och i en och annan situation
kan det bli förträngningar
som ofrånkomligt 
för eller senare
 i sin tur 
leder till såväl
yttre som inre
stängningar
och avslutad kommunikation ...

Min erfarenhet
utifrån den verklighet
jag levt och verkat i
berättar för mig
att det som skiljer 
dessa olika förlopp åt
i mångt och mycket ...

...Handlar om
såväl smak och tycke
som sak och samtycke ...

Men allra mest 
är det som avgör
syfte och motiv
samt grad av intuition
såväl hos den 
som visar nyfikenhet
som föremålet 
med avseende på typ av person ...

För mig 
handlar det mesta om intuition
och hur jag utifrån erfarenhet
och övrig känsla 
bedömer en person ...

Är det någon jag tycker om
eller finner intressant
och relevant
blir den visade nyfikenheten
något som tillför 
och berikar min tillvaro
i den rådande stunden ...

... Men blott bara
så länge jag inte 
känner att det blir
till någon form av tvång
eller på annat sätt till situationen
känner mig bunden ...

 




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 40 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2024-05-06 19:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP