Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Omplantering

 

 

Ett litet frö slog rot
i karg och stenig mark

förde en tynande tillvaro

omplanterades
i näringsrik och bördig jord

utvecklades till en livskraftig buske

grenarna blev fulla av knoppar
som slog ut i full blom

men rötterna glömde aldrig 
den karga och steniga marken




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 59 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2024-05-08 09:45



Bookmark and Share


  BenGust VIP
Rötterna sitter djupt.
2024-05-19

  Eva Helene VIP
Vist och vackert!
2024-05-14

  Mats Edin VIP
Generöst djupa strofer
2024-05-10

  ULJO
Frön lever för evigt
2024-05-09

  Öknens Ros VIP
Att inte glömma sitt ursprung ger erfarenhet när man blir vuxen.
2024-05-08

  Olof Lagerhorn VIP
Bilder som visar hur all den kraft
som bärs av ett frö kan fås att
gro och blomstra.
2024-05-08

  Leif Daniel Isaksson VIP
sån skön bild du målar upp. Tack.
2024-05-08

  Sparvögat VIP
Omtanke och kärlek får inre ljus
att gro ~ så fina ord…
2024-05-08

  Kungskobran VIP
Maskrosbarnen i mitt hjärta
2024-05-08

  Gunnel Eriksson VIP
Tänkvärt!
2024-05-08

  Maria Sundelin VIP
Bra beskrivet
Kramar
2024-05-08
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP